Jurist BORÅS

Vi hjälper dig att hitta en jurist eller advokat i Borås

JuristMatch.se är en gratis tjänst för dig som vill komma i kontakt med en duktig advokat, familjejurist eller annan jurist i Borås. Du fyller i formuläret och berättar kort om vad ditt ärende gäller så sätter vi dig i kontakt med en kvalificerad juristbyrå eller advokatbyrå som matchar vad du söker. Din anmälan är inte bindande. Oftast svarar en byrå inom ett dygn (på vardagar).

  Så hittar du en jurist i Borås

  1. Fyll i dina uppgifter i formuläret härintill. Tjänsten är helt gratis och ej bindande.
  2. Vi använder vårt nätverk av jurister i Borås för att hitta den juristbyrå som passar bäst.
  3. Som regel kan du förvänta sig svar redan inom 24 timmar på vardagar.
  4. Först när du fått kontakt med en jurist eller advokat bestämmer du om du vill anlita dem eller inte.

  Framstående advokatbyråer och juristbyråer i Borås

  Här är några av de främsta advokaterna och juristerna i Borås. Vår rekommendation är att låta oss förmedla kontakten så slipper du ringa runt och hitta en byrå som passar.

  Inriktning: Advokat – affärsjurist

  Adress:

  Lilla Brogatan 19-21, 3 trappor

  503 35 Borås

  Inriktning: Advokater med generell inriktning – fullservice

  Adress:

  Lilla Brogatan 31

  503 35 Borås

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Västerlånggatan 30-32

  503 30 Borås

  Inriktning: Affärsjuridik

  Adress:

  Allégatan 20

  503 32 Borås

  Inriktning: Advokatbyrå (generalister / full service)

  Adress:

  49 Allégatan

  503 37 Borås

  Inriktning: Affärsjuridik & bolagsrätt

  Adress:

  Skolgatan 21

  503 33 Borås

  Inriktning: Advokat med bred inriktning, fullservice

  Adress:

  Allégatan 20 

  503 32 Borås

  Inriktning: Advokatbyrå med generell inriktning, fullservicebyrå

  Adress:

  Allégatan 46

  503 37 Borås

  Inriktning: Familjerätt – nationell kedja

  Adress:

  Allégatan 11

  503 32 Borås

  Listan på advokatbyråer och juristbyråer kan göras längre om vi inkluderar jurister med smalare specialisering och de som främst arbetar online. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att hitta en advokatfirma som passar just dina behov.

  Behöver du en familjejurist, advokat eller annan jurist i Borås?

  Ibland är det inte helt lätt att veta exakt vilken typ av jurist som är bäst lämpad att lösa en uppgift. Varje ärende är unikt. Med hjälp av JuristMatch slipper du lösa det problemet själv. Vi gör det lätt att komma i kontakt med en juristfirma eller advokat som matchar ditt behov.

  Vi har till exempel flera familjejurister i Borås som vi samarbetar med. En familjejurist kan bland annat vara behjälplig med frågor som rör skilsmässa / äktenskapsskillnad, bodelning och äktenskapsförord. De kan också hjälpa till vid bouppteckning och arv genom att ordna med bodelningsförrättare eller boutredningsman.

  En företagsjurist eller bolagsjurist hjälper dig vid generationsskifte, en företagsöverlåtelse, de genomför due diligence samt kan skapa juridiskt korrekta aktieägaravtal och kompanjonsavtal.

  Tre saker att tänka på när du anlitar en advokatbyrå

  • Många ärenden täcks av försäkringar. Har du en hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, bilförsäkring eller företagsförsäkring kan det – beroende på typ av ärende – gå att få ersättning för juridisk hjälp. Kontakta alltid försäkringsbolaget först.
  • Vad är billigast – generalist eller specialist? Per timme kostar en specialist nästan alltid mer men om ditt ärende är mycket specifikt eller kräver spetskomptens kan det ändå bli billigare totalt sett.
  • JuristMatch.se är till stor nytta för dig som snabbt vill få kontakt med en jurist med rätt kompetens. 

  Vanliga frågor

  Om du är i behov av att få kontakt med en jurist eller advokat i Borås kan du använda JuristMatch för att bli kontaktad av en juristbyrå med rätt kompetens för just ditt ärende. Du behöver bara fylla i dina kontaktuppgifter och kort beskriva ditt ärende (utan att gå in på detaljer) så blir du uppringd av en lämplig advokatbyrå, i de flesta fall redan inom ett dygn (vardagar).

  Inget! Du betalar inget för att vi ska förmedla kontakten, varken direkt eller indirekt. Du betalar ordinarie arvode till den jurist eller advokat som du väljer att anlita.

  Det varierar ganska mycket men som riktlinje kostar en advokat mellan 1500 och 3000 kronor, upp till runt 6000 kronor i timmen. Exakt arvode beror på om det behövs specialkompetens, typ av ärende och uppdragets längd.

  I de flesta fall får du svar redan inom 24 timmar på vardagar.

  Vi arbetar med juristbyråer som erbjuder alla typer av juridisk rådgivning och andra juridiska tjänster i Borås. De flesta ärenden rör familjejuridik, affärsjuridik och generella advokatärenden. Men vi kan även hjälpa till vid tvist, skadestånd, fastighetsrätt, brottmål och mycket mer.