Jurist GOTLAND

Hitta bästa jurist eller advokat på Gotland & i Visby

Med JuristMatch är det enkelt att snabbt få hjälp av en familjejurist, advokat eller jurist med rätt kompetens för att lösa just ditt ärende. Fyll i formuläret så hjälper vi till att hitta en advokatbyrå eller juristbyrå i Visby eller på övriga Gotland med en kompetensprofil som passar uppdraget. Anmälan är inte bindande och vår förmedling är helt gratis.

  Så hittar JuristMatch en passande jurist åt dig på Gotland

  1. Det hela börjar med att du fyller i dina kontaktuppgifter i formuläret här intill. Ange också kortfattat vad du behöver hjälp med.
  2. Vi sätter igång och letar efter en passande advokatbyrå på Gotland så snart vi fått din anmälan. Tjänsten JuristMatch är gratis att använda.
  3. På vardagar brukar det gå snabbt att få svar – oftast redan inom ett dygn. Du blir kontaktad av den jurist som är bäst lämpad att lösa ditt uppdrag.
  4. Först efter att ha pratat med juristbyrån i fråga bestämmer du dig för om du vill anlita dem eller inte. Anmälan på JuristMatch.se är inte bindande.

  Juristbyråer och advokatbyråer i Visby och på Gotland

  Här nedan har vi samlat en lista med några av de främsta jurister och advokater som är verksamma i Visby eller på övriga Gotland.

  Inriktning: Jurister med bred kompetens, fullservicebyrå

  Adress:

  Adelsgatan 28

  621 57 Visby

  Inriktning: Juristfirma med brett tjänsteutbud, familjejurist, full service

  Adress:

  Stenkyrka Prästgården 430

  624 42 Tingstäde

  Gotland

  Besöksadress i Visby:

  Kontoret vid Österport

  Österväg 1

  621 45 Visby

  Inriktning: Advokatfirma med brett utbud av tjänster, fullservicebyrå

  Adress:

  Södertorg 5

  621 57 Visby

  Inriktning: Fastighetsrätt, markrätt, miljörätt

  Adress:

  Akebäck Smiss 134

  621 92 Visby

  Inriktning: Arvsfrågor, avtal, familjerätt

  Adress:

  c/o Kontoret Österport

  Österväg 1

  621 45 Visby

  Det kan finnas fler passande jurister på Gotland. Exempelvis advokater som har särskild specialisering och jurister som har digitalt tjänsteutbud. Använd formuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en byrå som matchar just dina behov av juridisk hjälp eller rådgivning.

  Vad är bäst – en familjejurist, specialiserad advokat eller jurist med bred kompetens på Gotland?

  En fråga som vi ofta får är vilken typ av jurist som är bäst för ett visst uppdrag. Är det en familjejurist, generalist eller kanske en specialiserad advokat? Det är just det som vi är bra på att avgöra. När du skickar in en förfrågan genom oss använder vi vår erfarenhet och vårt breda kontaktnät för att hitta en juristfirma på Gotland som har exakt den kompetens som ditt ärende kräver.

  Familjejurist

  Många gånger handlar det om att anlita en familjejurist. De är duktiga på att lösa allt som har med familj och relationer att göra. Exempelvis kan de ordna med äktenskapsförord inför eller under ett äktenskap. En familjeadvokat är också till stöd när ett äktenskap slutar med skilsmässa. De kan ge goda råd i samband med äktenskapsskillnad och vara med vid bodelning. Vid behov kan de ansöka om en bodelningsförrättare eller representera dig vid bodelning eller tvist.

  Likaså kan en familjejurist vara till stöd i samband med dödsfall. Till exempel kan de hjälpa till med bouppteckning och ansöka om en boutredningsman om det behövs. De är också behjälpliga i frågor som rör arv och testamente.

  Affärsjurist

  För bolagsrätt är det ofta en affärsjurist som är rätt val. Behöver du hjälp med ett generationsskifte i familjeföretaget eller vill du göra en legal due diligence inför en företagsöverlåtelse? Då kan en bolagsjurist / företagsjurist vara till hjälp. Likaså är de duktiga på avtal såsom exempelvis aktieägaravtal, samarbetsavtal och kompanjonsavtal.

  Tre saker att tänka på när du anlitar en jurist på Gotland

  • Ta reda på om du har en försäkring som täcker kostnader för juridisk rådgivning. Flera försäkringar har sådant skydd men villkoren är ofta strikta och gäller bara i specifika situationer. Kontrollera försäkringsvillkoren och hör efter med ditt försäkringbolag innan du gör några utlägg.
  • Tänk på att en specialiserad advokat kan vara dyrare per timme men kan ofta ändå bli både billigare och lösa uppdraget bättre än en generalist om ärendet kräver specialisering.
  • Använd JuristMatch för att lättare hitta den jurist som passar bäst för just ditt ärende. Tjänsten är gratis!

  Vanliga frågor

  JuristMatch är en tjänst för dig som behöver anlita en kvalificerad jurist på Gotland. Du anger kortfattat i formuläret vad du behöver hjälp med så matchar vi din förfrågan med den advokatfirma som har lämpligast profil och som samtidigt finns tillgänglig.

  Tjänsten JuristMatch.se är helt gratis och utan dolda kostnader. Det enda som du betalar är arvode till den jurist som du eventuellt väljer att anlita. Det är deras ordinarie timtaxa som gäller.

  Vi tar oss an ditt ärende så snart du fyllt i formuläret. Det innebär att du snabbt kan få hjälp – ofta redan inom 24 timmar på vardagar. Du blir kontaktad av en advokat eller jurist och efter det första samtalet bestämmer du dig för om du vill anlita dem.

  Priset varierar, men räkna med att timtaxan är mellan 1500 och 3000 kronor. Exakt pris beror på uppdragets längd, vad det gäller och om någon särskild specialisering krävs.

  Vi arbetar med alla slags advokatbyråer och juristbyråer. Många ärenden handlar om familjerätt eller affärsjuridik, men vi kan lika gärna hjälpa dig om du behöver hjälp med något som rör brottmål, skadestånd, immaterialrätt, fastighetsrätt eller skatterätt. Bara för att nämna några exempel.