Jurist HALMSTAD

Vi hjälper dig hitta en advokat eller jurist i Halmstad

JuristMatch är en tjänst för dig som vill komma i kontakt med en jurist, familjejurist eller advokat i Halmstad. Vi hjälper dig att hitta och få kontakt med bäst lämpade advokatbyrå eller juristbyrå för ditt ärende. Fyll i dina uppgifter i formuläret så blir du kontaktad av en advokatfirma – på vardagar oftast redan inom ett dygn!

  Vad önskar du hjälp med?

  Så hittar du en jurist i Halmstad

  1. Ange dina kontaktuppgifter samt lite kort om varför du behöver juridisk hjälp. Du behöver inte avslöja några detaljer.
  2. Vi hjälper dig att hitta en juristbyrå som matchar dina behov.
  3. Vanligtvis kan du förvänta dig svar redan inom loppet av 24 timmar på vardagar. En jurist kontaktar dig och berättar hur de kan bistå med hjälp.
  4. Efter första kontakten med en advokatbyrå bestämmer du om du vill anlita dem eller inte. Din anmälan är inte bindande, vår tjänst kostar inget och du blir inte debiterad något extra för att du fått hjälp av oss att hitta en jurist.

  Juristbyråer och advokatbyråer i Halmstad

  Vi samlar här några av Halmstads främsta advokater och jurister. Vänligen observera att listan inte nödvändigtvis är uttömmande. Använd kontaktformuläret för att få kontakt med fler byråer som är lämpade för ditt ärende.

  Inriktning: Advokatbyrå med generell inriktning, fullservicebyrå

  Adress:

  Kungsgatan 7

  302 45 Halmstad

  Inriktning: Advokatbyrå (generalist, full service)

  Adress:

  Klammerdammsgatan 8

  302 42 Halmstad

  Inriktning: Advokatfirma (generalister, fullservice)

  Adress:

  Köpmansgatan 23

  302 42 Halmstad

  Inriktning: Advokatbyrå (generalistbyrå, full service)

  Adress:

  Strandgatan 1 & 3

  302 45 Halmstad

  Inriktning: Familjejurist, nationell juristbyrå

  Adress Axel Olsons gata:

  Axel Olsons gata 6

  302 27 Halmstad

  Adress Hamngatan:

  Hamngatan 17

  302 43 Halmstad

  Utöver de advokatbyråer och juristbyråer som vi listar här ovan finns även enskilda advokater och jurister med specialinriktning samt sådana som främst arbetar digitalt. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att få den juridiska rådgivning du letar efter.

  Familjejurist, advokat eller jurist? Vad behöver du?

  Det finns ett stort utbud av jurister i Halmstad – hur vet man vilken som är bäst? Använd gratistjänsten JuristMatch.se så hjälper vi dig att få kontakt med den juristbyrå som är mest lämpad att lösa ditt uppdrag.

  I vårt nätverk av advokater finns bland annat byråer med specialisering på familjejuridik. Ifall ditt ärende rör äktenskap, skilsmässa, dödsfall eller andra familjeangelägenheter är de lämpade att hjälpa dig. Några exempel är skilsmässa (äktenskapsskillnad), äktenskapsförord och bodelning. De är även behjälpliga om du behöver en boutredningsman, bodelningsförrättare eller hjälp med bouppteckning.

  Behöver du anlita en affärsjurist i Halmstad kan vi även där vara behjälpliga. En bolagsjurist eller företagsjurist som det också heter kan allt om bolagsrätt, företagsöverlåtelser, generationsskifte, due diligence, aktieägaravtal och kompanjonsavtal.

  Tre saker du bör tänka på när du anlitar en advokatbyrå i Halmstad

  • Hör med ditt försäkringsbolag om juridisk hjälp ingår i din försäkring. Det kan finnas täckning genom bland annat din hemförsäkring, bilförsäkring, olycksfallsförsäkring eller företagsförsäkring, beroende på vad ärendet gäller.
  • Tänk igenom om du behöver en generalist eller specialist. Generalister kan vara billigare för mer ”vardagliga” ärenden och rutinuppdrag. Kräver uppdraget spetskompetens kan det löna sig att anlita en specialiserad advokat i Halmstad. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt.
  • Prova att hitta en juristfirma med JuristMatch.se. Tjänsten är gratis och vi tror att du kommer att uppskatta hur lätt det är att få kontakt med den advokatbyrå som är bäst lämpad för uppdraget.

  Vanliga frågor

  Vår tjänst gör det lätt för dig att snabbt (ofta inom 24 timmar) få kontakt med en kvalificerad juristbyrå i Halmstad. Du fyller bara i formuläret och anger kort vad du behöver hjälp med så hittar vi en advokatbyrå som matchar ditt behov. Tjänsten är gratis och den är inte bindande.

  I de allra flesta fall tar det inte mer än ett dygn (på vardagar) förrän du blir kontaktad av en kompetent advokat eller jurist som kan hjälpa dig med ditt ärende i Halmstad.

  Du betalar inget till oss på JuristMatch.se. Om du väljer att anlita en jurist som vi hittar betalar du ordinarie arvode till juristbyrån. Vi tar inte ut någon avgift av dig, vare sig direkt eller indirekt.

  Advokatarvodet varierar ganska mycket – ofta från runt 1500 kronor till 3000 kronor, men i vissa fall upp till 6000 kronor per timme. Det är dock inte alltid du behöver betala för en hel timme. Vad det kostar att anlita en jurist beror bland annat på uppdragets längd, vilka krav på spetskompetens som finns och vilken typ av advokat du behöver.

  De jurister och advokater som vi jobbar med har specialisering inom flertalet rättsområden. Förutom familjerätt och affärsjuridik kan du bland annat få rättslig hjälp med immaterialrätt, skadestånd, fastighetsrätt, brottmål, skatterätt och avtalsrätt.