Jurist HELSINGBORG

Vi hjälper dig att hitta en advokat eller jurist i Helsingborg

Med tjänsten JuristMatch.se kan du lätt få kontakt med en duktig advokat eller jurist i Helsingborg. Du behöver bara fylla i dina uppgifter i formuläret och kort beskriva ditt ärende. Därefter matchar vi din förfrågan med den advokatbyrå eller juristbyrå som är mest lämpad för uppgiften. Tjänsten är helt gratis och din anmälan är inte bindande.

  Så gör du för att hitta en bra jurist i Helsingborg

  1. Använd formuläret för att skapa en anmälan. Fyll i dina kontaktuppgifter och berätta kortfattat om ditt ärende (i stora drag).
  2. Vi tar kontakt med de bäst lämpade advokaterna och juristerna i Helsingborg. Vår tjänst är helt gratis. Din anmälan är inte bindande.
  3. Du får i de flesta fall kontakt med en juristbyrå redan inom loppet av ett dygn (på vardagar).
  4. Efter att en jurist kontaktat dig bestämmer du dig för om du vill anlita dem eller inte.

  Framstående advokatbyråer och juristbyråer i Helsingborg

  Vi listar här några av de viktigaste advokaterna och juristerna i Helsingborg. Vill du spara tid kan du låta oss hjälpa dig att hitta den advokatbyrå som är bäst lämpad att lösa just ditt ärende. Fyll i formuläret så få du i de flesta fall svar inom ett dygn.

  Inriktning: Affärsjurist (för större företag)

  Adress:

  Stortorget 2

  252 23 Helsingborg

  Inriktning: Fastighetsjurist

  Adress:

  Drottninggatan 13

  252 21 Helsingborg

  Inriktning: Juristbyrå med brett serviceutbud

  Adress:

  Norra Kyrkogatan 15

  252 23 Helsingborg

  Inriktning: Advokatbyrå av typen fullservice (generalister)

  Adress:

  Drottninggatan 11

  252 21 Helsingborg

  Inriktning: Advokatfirma med brett utbud av tjänster, full service

  Adress:

  Stortorget 17

  252 20 Helsingborg

  Inriktning: Familjejurist, nationell kedja

  Adress:

  Södra Storgatan 7

  252 23 Helsingborg

  Läs mer om Familjens Jurist

  Ja, det finns fler juristbyråer och advokatbyråer – speciellt sådana som har särskild specialisering och de som främst erbjuder digitala tjänster. När du kontaktar oss via formuläret hjälper vi dig att få kontakt med den jurist som är bäst lämpad att lösa ditt ärende.

  Familjejurist, jurist eller specialiserad advokat i Helsingborg?

  Som du kan se i listan här ovanför finns det ett stort utbud av advokatbyråer och jurister i Helsingborg. Det är inte alltid helt lätt att veta vilken som är bäst för ett visst ärende. Det är här JuristMatch kommer in i bilden. Vi hjälper dig att få kontakt med den juristfirma som är mest lämpad att lösa din uppgift.

  Många ärenden kan lösas av en jurist med bred kompetens (generalist), alternativt en familjejurist. Rör ditt ärende äktenskap, skilsmässa, dödsfall eller något annat som rör familjerätt är detta ofta rätt val av byrå. De kan exempelvis orda med äktenskapsförord och bodelning samt hjälpa till vid vårdnadstvist eller äktenskapsskillnad. Vidare kan de sköta bouppteckning och bistå med en boutredningsman. De kan också ordna med en bodelningsförrättare.

  Behöver du hjälp med kompanjonsavtal, aktieägaravtal, samarbetsavtal, sekretessavtal eller andra avtal som har med företag och bolagsrätt att göra är en bolagsjurist (affärsjurist) lämpad för uppdraget. En företagsjurist kan också bistå med frågor kring immaterialrätt, due diligence, generationsskiften och företagsöverlåtelser. 

  Tre saker att tänka på när du anlitar en advokat i Helsingborg

  • Har du försäkring? Vissa försäkringar, till exempel hemförsäkringar, företagsförsäkringar, olycksfallsförsäkringar och fordonsförsäkringar kan ge ersättning för juridisk hjälp. Undersök med ditt försäkringsbolag om du har möjlighet till ersättning.
  • Behöver du en specialist eller generalist? Generalister är ofta billigare och klarar många rutinärenden bra. Men är ditt ärende lite mer krävande kan det ofta löna sig att anlita en advokat med specialisering direkt.
  • Ta hjälp av JuristMatch för att snabbt få kontakt med en jurist eller advokat som har en kompetensprofil som matchar ditt ärende.

  Vanliga frågor

  JuristMatch.se är en gratistjänst för dig som enkelt vill få kontakt med den advokatbyrå eller juristbyrå i Helsingborg som är bäst lämpad att lösa ditt ärende. Du fyller i formuläret så blir du kontaktad av en kompetent advokat eller jurist, vanligtvis inom ett dygn på vardagar. Det är gratis att använda tjänsten och den är inte förbindande. 

  Vi samarbetar med alla typer av jurister i Helsingborg. Många ärenden är lämpade för en familjejurist eller företagsjurist, men vi hjälper dig att hitta en juristbyrå oavsett vad ditt ärende gäller. Till exempel kan vi hjälpa dig att få kontakt med en skattejurist, fastighetsjurist, avtalsjurist eller varumärkesjurist. Andra frågor du kan få hjälp med och juridisk rådgivning kring är brottmål och skadestånd.

  Inget! Vår tjänst för att hitta en jurist är helt gratis. Du betalar inget extra – varken till oss eller till den advokatbyrå som du väljer att anlita. Det enda du betalar är ordinarie advokatarvode om du väljer att anlita en byrå.

  Timtaxan varierar mellan olika advokater och ärenden. Räkna med att få betala från 1500 kronor till 3000 kronor i de flesta fall, upp till 6000 kronor i undantagsfall. Taxan har att göra med typ av ärende, eventuella krav på specialisering och hur länge uppdraget varar.

  På vardagar tar det i de flesta fall inte mer än 24 timmar.