Jurist KARLSTAD

Hitta bästa advokat eller jurist i Karlstad

JuristMatch.se är en gratis tjänst för dig som behöver komma i kontakt med en duktig advokat, familjejurist eller jurist i Karlstad. Fyll i dina uppgifter i formuläret här intill så hjälper vi dig att hitta en advokatbyrå eller juristbyrå med rätt profil för ditt ärende. Tjänsten är helt gratis. Du får oftast svar redan inom 24 timmar på vardagar.

  Så går det till att hitta en jurist i Karlstad

  1. Du anger dina kontaktuppgifter i formuläret. Berätta också kort om vad ditt ärende gäller. Du behöver inte avslöja några detaljer.
  2. JuristMatch kontaktar några av Karlstads bästa jurister för att matcha din förfrågan med den advokatbyrå som är bäst lämpad.
  3. Redan inom loppet av ett dygn (på vardagar) har du troligtvis blivit kontaktad av en juristbyrå eller fristående jurist.
  4. Din anmälan är inte bindande och vår tjänst är helt gratis. Efter din första kontakt med den advokatfirma som kontaktar dig bestämmer du om du vill anlita dem eller inte.

  Juristbyråer och advokatbyråer i Karlstad

  Vi har samlat några av Karlstads främsta juristbyråer och advokatbyråer i listan nedan. Vänligen observera att det kan finnas fler jurister som är lämpade att hantera just ditt ärende. Skicka en anmälan här via JuristMatch.se så hittar vi en advokat eller jurist med rätt profil.

  Inriktning: Affärsjuridik

  Adress:

  Kungsgatan 2

  652 24 Karlstad

  Inriktning: Jurister med bred kompetens, fullservicebyrå

  Adress:

  Järnvägsgatan 9C

  652 25 Karlstad

  Inriktning: Advokater med generell kompetens, full service

  Adress:

  Lagergrens gata 2

  652 14 Karlstad

  Inriktning: Advokater med generell inriktning, fullservice

  Adress:

  Drottninggatan 10

  652 25 Karlstad

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Norra Kyrkogatan 4

  652 24 Karlstad

  Inriktning: Advokat med bred inriktning, fullservicebyrå

  Adress:

  Västra Torggatan 11

  652 25 Karlstad

  Inriktning: Familjejuridik, nationell kedja

  Adress:

  Södra Kyrkogatan 11

  652 24 Karlstad

  Inriktning: Familjerätt, nationell kedja

  Adress:

  Västra Torggatan 18

  652 24 Karlstad

  Det finns även jurister och advokater med särskild spetskompetens samt sådana som erbjuder sina tjänster digitalt i Karlstad. Kontakta oss genom att använda formuläret så hjälper vi dig att hitta en juristbyrå som matchar din förfrågan.

  Familjejurist, affärsjurist eller advokat med generell inriktning i Karlstad?

  Det finns ett stort utbud av advokater och jurister i Karlstad. Varje byrå har sin särskilda inriktning. Oavsett om du behöver kontakt med en affärsjurist, familjejurist eller vill ha annan typ av juridisk rådgivning hjälper vi dig att få kontakt med rätt typ av advokatbyrå.

  En familjeadvokat kan, som namnet antyder vara behjälplig i allehanda fall relaterade till familjerätt. Hit hör bland annat frågor kring äktenskap och skilsmässa så som äktenskapsförord, bodelning, äktenskapsskillnad och vårdnadstvist. Tjänster som rör dödsfall är den andra viktiga kategorin som en familjejurist hanterar. Hit hör bland annat frågor kring arv, testamente, och bouppteckning. Familjejurister kan förse dig med en bodelningsförrättare eller bodelningsman.

  En bolagsjurist eller företagsjurist har bolagsrätt som specialitet. De kan hjälpa dig med frågor rörande generationsskifte, kompanjonsavtal, aktieägaravtal och företagsöverlåtelser / företagsfusion. Due diligence, konkurrensrätt och omstrukturering är exempel på andra ärenden som de hanterar.

  Saker att tänka på när du anlitar en advokatbyrå i Karlstad

  • Är du försäkrad? Då finns chans att din försäkring täcker hela eller delar av dina juristkostnader. Försäkringar som brukar ha täckning för juridisk hjälp inkluderar hemförsäkring, företagsförsäkring, fordonsförsäkring och olycksfallsförsäkring (beroende på ärende). Kontakta ditt försäkringsbolag för att veta mer.
  • Generalist eller specialist? En jurist med generell inriktning räcker ofta och är då som regel billigare. Men har du ett mer specifikt ärende kan det kräva spetskompetens. En specialist kan då rent av bli billigare totalt sett.
  • Dra nytta av gratistjänsten JuristMatch för att får direktkontakt med en juristbyrå i Karlstad som matchar dina behov.

  Vanliga frågor

  Anmäl dig i formuläret så kontaktar vi byråer som matchar din profil. Du får sedan direktkontakt med den advokatbyrå som passar bäst. Tjänsten är gratis och ej bindande.

  Inom 24 timmar på vardagar i de flesta fall.

  Varje juristbyrå har din egen taxa men generellt kostar det 1500 – 3000 kronor per timme, uppåt 6000 kronor i vissa fall. Priset beror på ditt ärende, krav på specialisering och hur långt uppdraget är.

  Inget! Vår tjänst är helt gratis. Du betalar varken direkt eller indirekt. Det enda du betalar är arvodet till den advokat eller jurist som du väljer att anlita.

  I princip alla slags jurister. Många ärenden rör kontakt med juristfirma med inriktning på familjejuridik eller bolagsjuridik. Men vi samarbetar även med advokatfirmor med tjänster inom skadestånd, brottmål, avtalsrätt, fastighetsrätt och skatterätt, bara för att nämna några exempel.