Jurist LULEÅ

Hitta bästa jurist eller advokat i Luleå med JuristMatch

Med JuristMatch kan du snabbt få den hjälp du behöver när du vill anlita en jurist, familjejurist eller advokat i Luleå. Fyll i formuläret så matchar vi din förfrågan med den advokatbyrå eller juristbyrå som har den bäst passande profilen för att lösa ditt ärende. Din anmälan är inte bindande och tjänsten är helt gratis.

  Så gör vi för att hitta en lämplig advokat eller jurist i Luleå

  1. Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret här intill. Där beskriver du också kortfattat ditt ärende. Du behöver inte gå in på detaljnivå.
  2. Vi sätter igång direkt med att leta efter en advokatfirma eller juristbyrå som har en profil som matchar din ansökan och som är tillgänglig. Det är helt gratis att använda JuristMatch.
  3. I de flesta fall kommer en advokat eller jurist att kontakta dig redan inom ett dygn på vardagar.
  4. Efter din första kontakt med en juristbyrå bestämmer du dig för om du vill anlita dem eller inte. Anmälan är inte bindande.

  Lista med advokatbyråer och juristbyråer i Luleå

  Här nedan samlar vi några av Luleås främsta jurister och advokater. Det kan finnas fler – använd formuläret så hjälper vi dig att hitta den juristbyrå som matchar ditt ärende bäst.

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Köpmangatan 33

  Våning 3

  972 33 Luleå

  Inriktning: Advokatbyrå med bred inriktning på sina tjänster, fullservicebyrå

  Adress:

  Köpmangatan 56

  972 34 Luleå

  Inriktning: Advokater med brett kompetensområde, full service

  Adress:

  Köpmangatan 40A

  972 33 Luleå

  Inriktning: Familjerätt, nationell juristkedja

  Adress:

  Magasinsgatan 10

  972 41 Luleå

  Listan är inte uttömmande. Det finns även advokater med särskild inriktning och jurister som främst erbjuder digitala tjänster. Ta hjälp av JuristMatch genom att fylla i formuläret så blir du kontaktad av en juristfirma med kompetens och erfarenhet som matchar ditt ärende.

  Familjejurist, specialiserad advokat eller jurist med bred kompetens – vad behöver du?

  Det är inte helt lätt att veta vilken slags jurist du behöver anlita. Utbudet av jurister är relativt stort i Luleå och dessutom finns kompetens i närliggande orter. När du använder JuristMatch behöver du inte fundera på om du ska anlita en advokat med bred kompetens eller spetskompetens, eller om det kanske är en familjejurist du ska ta kontakt med. Vi hjälper dig välja och har stöd av vår långa erfarenhet inom branschen.

  När det gäller familjerätt och ärenden som har med äktenskap, samboförhållande, skilsmässa och dödsfall att göra är det ofta en familjejurist som är rätt val. De kan till exempel bistå med en bodelningsförrättare för bodelning vid äktenskapsskillnad eller dödsfall. De kan också ordna med en boutredningsman inför en bouppteckning.

  Om ditt ärende rör bolagsrätt och affärsverksamhet är det ofta en bolagsjurist eller affärsjurist du behöver anlita. De kan till exempel hjälpa till i samband med generationsskifte och företagsöverlåtelser. En företagsjurist kan också genomföra en due diligence, samt bistå med aktieägaravtal, kompanjonsavtal och andra avtal.

  Tre saker att tänka på när du ska anlita en advokat eller jurist i Luleå

  • Undersök om du har en försäkring som täcker utgifterna för att anlita en advokat. Ibland finns viss täckning i din hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, fordonsförsäkring eller företagsförsäkring, om du har en sådan. Det beror dock på vad ärendet gäller och vilken form av juridisk rådgivning eller annan hjälp du behöver.
  • Är det en specialist du ska anlita eller räcker det med en generalist? Många gånger klarar du dig med en generalist, men om ditt ärende är lite extra krävande eller udda kan det löna sig att gå till en expert direkt.
  • Dra nytta av gratistjänsten JuristMatch för att snabbt få kontakt med den advokatbyrå i Luleå som är bäst lämpad att utföra ditt ärende.

  Vanliga frågor

  När du behöver anlita en advokat eller jurist i Luleå hjälper JuristMatch dig att hitta en juristbyrå som verkligen passar ditt specifika ärende och som är tillgänglig mer eller mindre direkt. Du behöver bara ange på ett ungefär vad ditt ärende handlar om så ser vi till att du får kontakt med en juristbyrå som passar.

  Vi börjar leta direkt efter att vi fått din anmälan. I de flesta fall kan du förvänta dig svar redan inom ett dygn på vardagar.

  Själva tjänsten JuristMatch är helt gratis att använda och det finns inga dolda avgifter. Om du sedan väljer att anlita en advokatbyrå eller juristbyrå är det deras ordinarie taxa som gäller.

  Timtaxan för advokater i Luleå varierar och beror mycket på vilken typ av uppdrag du behöver hjälp med, uppdragets längd och huruvida det kräver specialiserad kompetens. Många gånger hamnar timpriset i intervallet 1500 till 3000 kronor.

  Vi arbetar med advokater och jurister inom samtliga verksamhetsområden. Oavsett om det är familjejuridik, skatterätt, brottmål, affärsjuridik, skadestånd, fastighetsrätt, avtalsrätt eller något annat område ser vi till att hitta rätt kompetens för ditt ärende.