Jurist LUND

Kontakt med advokat, familjejurist eller jurist i Lund

JuristMatch.se hjälper dig att snabbt få kontakt med en passande familjejurist, advokat eller jurist i Lund – redo att ta sig an ditt specifika ärende. Fyll i formuläret så hittar vi den juristbyrå eller advokatbyrå som är bäst lämpad för uppdraget. Din anmälan är inte bindande. Vanligtvis har du svar redan inom 24 timmar på vardagar.

  Så hittar du en jurist eller advokat i Lund

  1. Fyll i dina uppgifter i formuläret. Här beskriver du också mycket kortfattat vad ditt ärende handlar om.
  2. JuristMatch.se tar kontakt med advokatbyråer och juristbyråer som matchar ditt ärende.
  3. En kvalificerad advokat eller jurist kontaktar dig direkt, ofta inom loppet av ett dygn på vardagar.
  4. När du blir kontaktad av en advokatbyrå får du höra hur de kan hjälpa dig. Du bestämmer då om du vill anlita dem eller inte. Anmälan är inte bindande.

  Lista med juristbyråer och advokatbyråer i Lund

  Vi har samlat några av de mest framstående juristerna och advokaterna i lund i listan nedan. Tänk på att listan inte är uttömmande. Använd formuläret på sidan så hjälper vi dig att hitta bästa möjliga juristbyrå för just ditt ärende.

  Inriktning: Advokater med generell inriktning, full service

  Adress:

  Bytaregatan 4D

  222 21 Lund

  Inriktning: Advokat med bred inriktning, fullservicebyrå

  Adress:

  Kiliansgatan 15

  223 50 Lund

  Inriktning: Advokatbyrå med bredd, fullservice

  Adress:

  Lilla Fiskaregatan 23

  222 22 Lund

  Inriktning: Advokater med fullservice / generalister

  Adress:

  Byggmästaregatan 5

  222 37 Lund

  Inriktning: Advokat med bred inriktning, fullservice

  Adress:

  Lilla Fiskaregatan 10

  222 22 Lund

  Inriktning: Affärsjurist med fokus på större företag

  Adress:

  Kungsgatan 2

  223 50 Lund

  Inriktning: Advokatfirma med bredd, full service

  Adress:

  Stora Fiskaregatan 5B

  222 24 Lund

  Inriktning: Familjejurist, nationell kedja

  Adress:

  Kyrkogatan 19

  222 22 Lund

  I Lund finns även andra jurister med specialisering och de som främst erbjuder sina tjänster digitalt. Anmäl dig i formuläret så hjälper vi dig att hitta en passande jurist för ditt ärende.

  Sök familjejurist, affärsjurist eller generalist i Lund

  Ibland råder inga tvivel kring vilken typ av jurist som är bäst lämpad att lösa ett visst uppdrag. Andra gånger kan det vara svårare att avgöra. Med JuristMatch behöver du aldrig gissa. Vi hjälper dig att hitta den juristbyrå eller advokatbyrå som har den bäst lämpade profilen för att lösa ditt ärende eller ge dig juridisk rådgivning.

  Bland våra samarbetsparters finns juristbyråer i Lund som specialiserat sig på familjerätt. Rör ditt ärende äktenskap eller skilsmässa är en familjejurist rätt val. De erbjuder tjänster kring bodelning, äktenskapsförord, vårdnadstvist och äktenskapsskillnad – bara för att nämna några exempel. De tjänster som familjejurister erbjuder är också till nytta i samband med dödsfall och inkluderar bland annat bouppteckning och frågor kring arv. De hjälper dig med en bodelningsförrättare eller boutredningsman.

  En företagsjurist (bolagsjurist) kan förbereda juridiskt korrekta aktieägaravtal, kompanjonsavtal, samarbetsavtal, sekretessavtal och andra avtal. När du behöver hjälp med en företagsöverlåtelse, generationsskifte, due diligence eller annat som har med bolagsrätt är en affärsjurist också rätt val.

  Vad bör man tänka på när man anlitar en jurist eller advokat i Lund?

  • Ta reda på om någon av dina försäkringar täcker advokatkostnader. Det är vanligt att hemförsäkringar, bilförsäkringar, företagsförsäkringar och olycksfallsförsäkringar innehåller ersättning för juristhjälp.
  • Anlita en generalist eller specialist? Generalister är vanligtvis billigare om ditt ärende inte kräver spetskompetens eller är nischat. Annars brukar det löna sig att anlita en specialist. Vi hjälper dig att avgöra vilken typ av advokat du behöver.
  • Använd JuristMatch för att snabbt få kontakt med en advokatbyrå eller juristbyrå i Lund med rätt kompetensprofil.

  Vanliga frågor

  Vi hjälper dig att få kontakt med en jurist i Lund som har rätt profil för att lösa ditt ärende. Du fyller i dina kontaktuppgifter och beskriver kortfattat ditt ärende. Sedan tar vi kontakt med relevanta advokatbyråer. Du blir slutligen kontaktad av en advokat eller jurist som kan lösa din uppgift. Först därefter bestämmer du om du vill anlita juristbyrån eller inte.

  Inget. Det är helt gratis att använda vår tjänst för att hitta en jurist i Lund. Du betalar inget till oss – oavsett om du väljer att anlita en advokat eller inte. Det är ordinarie taxa som gäller för den juristfirma som du eventuellt väljer att anlita.

  Timtaxan för advokater och jurister varierar kraftigt. Räkna med att det kostar mellan 1500 och 3000 kronor per timme. Vissa specialister tar uppåt 6000 kronor i timmen. Det är dock inte alltid du behöver betala för en hel timme. Kostanden varierar beroende på specialisering, typ av ärende och hur långt uppdraget är.

  Du blir i de flesta fall kontaktad av en advokat redan inom 24 timmar från anmälan (gäller vardagar).

  Vi har kontakt med så gott som alla typer av advokater i Lund. Många ärenden rör familjejuridik och affärsjuridik men vi kan även förmedla uppdrag inom immaterialrätt, brottmål, skadestånd, fastighetsrätt med mera.