Jurist ÖRNSKÖLDSVIK

Hitta en passande jurist eller advokat i Örnsköldsvik

Vi hjälper dig att få kontakt med en familjejurist, advokat eller jurist i Örnsköldsvik med passande kompetens för att lösa just ditt ärende. Använd formuläret så förmedlar vi kontakten till den advokatbyrå eller juristbyrå som bäst matchar uppdraget. Anmälan är inte bindande och tjänsten är helt gratis.

  Så hittar vi en jurist åt dig i Örnsköldsvik

  1. Det hela börjar med formuläret. Fyll i dina kontaktuppgifter och beskriv ärendet i korthet (du behöver inte gå in på detaljnivå).
  2. Vi tar kontakt med den advokatbyrå i Örnsköldsvik som bäst matchar uppdraget. Tjänsten är helt gratis och utan dolda kostnader. Den är inte heller bindande på något sätt.
  3. Oftast får du svar riktigt snabbt – inom 24 timmar på vardagar.
  4. Du blir kontaktad av en jurist och får ett första samtal där du kan känna på hur juristbyrån känns. Du får reda på vad det kostar och kan därefter välja att anlita dem – eller avstå om du vill.

  Juristbyråer och advokatbyråer i Örnsköldsvik

  Här listar vi några av de advokater och jurister som är verksamma i Örnsköldsvik. Använd gärna JuristMatch för att få kontakt med någon av dessa eller någon annan juristbyrå. Det kan nämligen finnas fler advokatfirmor, exempelvis sådana med spetskompetens och de som erbjuder sina tjänster digitalt. Vi hjälper dig att hitta rätt!

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Strandgatan 15A

  891 39 Örnsköldsvik

  Inriktning: Familjerätt, nationell kedja

  Adress:

  Fabriksgatan 23 D

  891 33 Örnsköldsvik

  Läs även vår artikel om Familjens Jurist

  Vi har tagit med några av de viktigaste juristfirmorna, men det kan finnas fler som är redo att hjälpa dig med ditt ärende i Örnsköldsvik. Använd formuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en juristbyrå med rätt kompetens att lösa din uppgift.

  Är det en familjejurist, specialiserad advokat eller jurist med generell inriktning du behöver?

  En vanlig fråga är vilken typ av jurist som är bäst för ett visst uppdrag. Svaret beror givetvis på vilken typ av ärende du behöver hjälp med. Här kommer JuristMatch in i bilden. Med vår erfarenhet och vårt goda kontaktnät kan vi snabbt matcha ditt ärende med den advokatfirma i Örnsköldsvik som är bäst lämpad att lösa det.

  Många ärenden kan med fördel lösas av en familjejurist. De är bra på familjeangelägenheter såsom äktenskap, skilsmässa (även kallat äktenskapsskillnad) och ärenden som rör bortgång och arv. Exempelvis hjälper de till vid bodelning eller bouppteckning med en bodelningsförrättare respektive boutredningsman. De kan även bistå om ni vill skriva äktenskapsförord eller ifall det uppstår en vårdnadstvist.

  Affärsärenden hamnar ofta i kategorin bolagsrätt, något som bäst hanteras av en affärsjurist. En företagsjurist eller bolagsjurist som specialiseringen också kallas kan hjälpa till så att ett generationsskifte eller en företagsöverlåtelse går rätt till. De kan även bistå vid omstrukturering, genomföra juridisk due diligence samt författa avtal såsom aktieägaravtal, samarbetsavtal, kompanjonsavtal med mera.

  Tre saker att tänka på när du ska anlita en advokat i Örnsköldsvik

  • Se efter om du är försäkrad. Vissa försäkringar ger rätt till juridisk hjälp eller juridisk rådgivning under vissa omständigheter. Här kan det finnas mycket att spara om du själv inte behöver stå för hela advokatarvodet. Hör med ditt försäkringsbolag.
  • Vad är bäst för dig – en generalist eller specialist? Det beror helt och hållet på ärendet. En generalist kan vara billigare per timme. Men kräver ärendet specialkompetens kan det bli både billigare och bättre att anlita en specialist direkt.
  • JuristMatch hjälper dig att bedöma vilken typ av juristfirma som är bäst lämpad för ditt ärende i Örnsköldsvik. Du får direktkontakt med en advokat eller jurist som är redo att sätta igång med ditt uppdrag. Tjänsten är gratis och den är inte bindande.

  Vanliga frågor

  JuristMatch är en digital tjänst för att snabbt få kontakt med den advokat i Örnsköldsvik som är bäst lämpad att utföra ditt uppdrag. Du anmäler dig i formuläret så ser vi till att du blir kontaktad av en kompetent jurist med rätt profil. Anmälan är inte bindande och tjänsten är gratis.

  När du fyllt i formuläret tar det oftast inte mer än ett dygn innan en kvalificerad advokatbyrå eller juristbyrå kontaktar dig angående ditt ärende.

  Den är gratis. Det finns inga kostnader förknippade med vår förmedling av jurister – varken direkt eller indirekt.

  Arvodet varierar mellan byråer och beroende på typ av ärende, uppdragets längd och andra faktorer. De flesta jurister brukar kosta mellan 1500 och 3000 kronor per timme. I vissa fall förekommer arvoden på uppåt 6000 kronor per timme men det är ovanligt. Du får alltid reda på priset innan du accepterar en tjänst från en advokat.

  JuristMatch arbetar med alla slags jurister. Många ärenden är lämpade för en familjeadvokat eller affärsjurist men vi kan även hitta en specialiserad fastighetsjurist, avtalsjurist, skattejurist eller en jurist som kan hjälpa till vid brottmål, skadestånd och övrigt.