Jurist ÖSTERSUND

JuristMatch hjälper dig att hitta bäst lämpade jurist eller advokat i Östersund

Behöver du anlita en advokat eller jurist? JuristMatch är en gratistjänst som du kan använda för att snabbt få kontakt med en duktig familjejurist, juristbyrå eller advokatbyrå i Östersund. Vi matchar din förfrågan med den advokatfirma som passar bäst för just ditt ärende. Tjänsten är gratis och anmälan är inte bindande.

  Så kan du hitta en passande advokat i Östersund

  1. Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter och beskriva ditt ärende i formuläret. Det räcker med en översiktlig beskrivning – du behöver inte nämna några känsliga detaljer.
  2. JuristMatch tar på sig att hitta en advokat eller jurist med en kompetensprofil som matchar ditt ärende. Det är helt gratis att använda vår tjänst.
  3. Redan inom ett dygn har du i de flesta fall fått svar av en duktig advokat (på vardagar).
  4. Efter ditt första samtal med en jurist bestämmer du dig för om du vill anlita juristbyrån eller inte. Anmälan via JuristMatch är inte bindande.

  Lista med advokatbyråer och juristbyråer i Östersund

  I denna lista samlar vi några av Östersunds främsta advokatbyråer och juristbyråer. Listan är inte helt fullständig då det kan finnas advokater med specialkompetens och jurister med digitala tjänster. Ta hjälp av JuristMatch för att hitta den advokat som bäst matchar ditt ärende!

  Inriktning: Affärsjurist och familjejurist

  Adress:

  Prästgatan 54B

  831 33 Östersund

  Inriktning: Bolagsjurist

  Adress:

  Kyrkgatan 49

  831 34 Östersund

  Inriktning: Företagsjurist

  Adress:

  Hamngatan 15

  831 31 Östersund

  Inriktning: Advokat med brett serviceutbud, fullservice

  Adress:

  Storgatan 30

  831 30 Östersund

  Inriktning: Familjerätt, nationell kedja

  Adress:

  Kyrkgatan 76

  831 34 Östersund

  Det finns fler jurister som erbjuder sina tjänster i Östersund. Dels finns det advokater med särskild specialisering, dels byråer som främst har ett digitalt tjänsteutbud. Använd formuläret här på JuristMatch så hjälper vi dig att få kontakt med rätt advokatbyrå.

  Vad är bäst – familjejurist, specialiserad advokat eller jurist med generell kompetens?

  Du ser i listan här ovanför att mängden juristbyråer är ganska så omfattande i Östersund. Hur vet man egentligen vilken advokatfirma som är bäst? Svaret på frågan varierar beroende på hur det ärende du behöver hjälp med ser ut. När du använder JuristMatch hjälper vi dig att få kontakt med den advokat eller jurist som är mest lämpad att lösa ditt uppdrag.

  Många ärenden rör familjejuridik. En familjejurist är till nytta exempelvis i samband med äktenskap, äktenskapsskillnad (skilsmässa), dödsfall och frågor rörande arv. De hjälper med en bodelningsförrättare inför bodelning eller en boutredningsman i samband med bouppteckning. De kan även hjälpa vid vårdnadstvist, ordna ett välskrivet äktenskapsförord och mycket mer.

  Driver du ett företag och behöver juridisk hjälp som rör bolagsrätt är det en affärsjurist du behöver. En bolagsjurist kan hjälpa dig med företagsöverlåtelser, due diligence och generationsskifte. Du kan även använda dem för att skapa aktieägaravtal, kompanjonsavtal och andra avtal. De kan också bistå med övrig juridisk rådgivning som har med affärsrätt att göra.

  Tre tips när du vill anlita en advokat i Östersund

  • Kan du få ersättning från ditt försäkringsbolag? Hemförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, företagsförsäkringar och fordonsförsäkringar har ofta viss ersättning för juristtjänster. Villkoren är strikta men det kan löna sig att kontrollera om någon av dina försäkringar kan ge dig ersättning.
  • Anlita en generalist eller specialist i Östersund? För enklare och vanligt förekommande ärenden brukar generalister vara väl rustade att hjälpa dig. Det är då oftast den billigaste lösningen. Men kräver ditt ärende särskild spetskompetens brukar det löna sig att anlita en specialiserad advokat direkt.
  • Låt JuristMatch hitta den bäst passande advokatfirman för just ditt ärende. Vi matchar din förfrågan med en juristbyrå med rätt kompetens.

  Vanliga frågor

  Du kan använda JuristMatch för att snabbt få kontakt med en advokat eller jurist i Östersund som har rätt kompetensprofil för att lösa ditt ärende. Fyll i formuläret så matchar vi det med en passande juristfirma. Tjänsten är gratis. Du blir ofta kontaktad av en advokat eller jurist redan inom 24 timmar på vardagar.

  Vår tjänst är helt gratis. Det finns inga dolda kostnader.

  Efter att du skickat in formuläret sätter vi igång direkt. Du får i de flesta fall svar redan inom 24 timmar på vardagar.

  Timtaxan varierar mellan olika byråer och beror bland annat på specialisering och hur länge ärendet pågår. Som riktlinje brukar timpriset vara 1500–3000 kronor. I speciella fall kan det kosta närmare 6000 kronor per timme men det hör till ovanligheterna. Du får alltid reda på priset för juristbyrån innan du väljer att eventuellt acceptera deras erbjudande.

  JuristMatch arbetar med alla typer av ärenden. Det är stort fokus på familjejuridik och affärsjuridik eftersom det är högt tryck inom de områdena. Men vi hjälper dig gärna med ärenden som rör brottmål, skadestånd, fastighetsrätt, avtalsrätt eller något annat juridiskt område.