Jurist PITEÅ

Hitta en duktig jurist eller advokat i Piteå med JuristMatch

Med JuristMatch slipper du gissa vilken advokat, familjejurist eller jurist som är bäst lämpad att hjälpa dig med ditt ärende i Piteå. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en advokatbyrå eller juristbyrå som har rätt erfarenhet och kompetens för att lösa ditt uppdrag. Tjänsten är gratis och din anmälan är inte bindande.

  Vad önskar du hjälp med?

  Så går det till när vi hittar rätt advokat eller jurist åt dig i Piteå

  1. Börja med att fylla i ditt namn och dina kontaktuppgifter i formuläret. Här anger du också kortfattat vad det är du behöver hjälp med.
  2. Vi letar reda på den juristbyrå eller advokatbyrå som har en matchande profil för ditt ärende och som också är tillgänglig. Tjänsten är helt gratis.
  3. I de flesta fall kan du räkna med att fått kontakt med en duktig juristfirma redan inom 24 timmar (på vardagar).
  4. Efter att du pratat med en advokat eller jurist avgör du om du vill anlita dem eller inte. Anmälan via JuristMatch.se är inte bindande.

  Framstående juristbyråer och advokatbyråer i Piteå

  Här hittar du några av de främsta advokatfirmorna och juristerna i Piteå:

  Inriktning: Advokater med bred kompetens, fullservicebyrå

  Adress:

  Hamnplan 5 C

  941 61 Piteå

  Inriktning: Familjejurist med nationell täckning

  Adress:

  Sundsgatan 2

  941 31 Piteå

  Listan är inte uttömmande då det kan finnas specialiserade advokater och jurister som har digitala tjänster online som finns tillgängliga i Piteå. Använd formuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en juristbyrå som matchar dina behov.

  Vad behöver du – en jurist, specialiserad advokat eller familjejurist?

  Det är inte alltid helt enkelt att veta vilken sorts jurist som är bäst att anlita. Det är därför det kan vara en god idé att ta hjälp av JuristMatch. Vi är bra på att identifiera vilken sorts advokatbyrå eller juristfirma som är bäst lämpad för att lösa ett visst uppdrag.

  Många av dem vi hjälper anlitar en familjejurist. Så är fallet ofta när ärendet handlar om giftermål, skilsmässa, dödsfall eller annat som har med familj och relationer att göra. familjerätt helt enkelt. En familjeadvokat i Piteå kan till exempel hjälpa till med bodelning i samband med äktenskapsskillnad eller dödsfall. Vid behov kan de hjälpa dig att ansöka om en bodelningsförrättare eller boutredningsman. De är också hjälpsamma i frågor som rör bouppteckning, arv, testamente, äktenskapsförord och liknande. Eller om det uppstår tvist, exempelvis vårdnadstvist.

  För ärenden som rör företag, företagande och bolagsrätt är det oftast en affärsjurist som är rätt val. En bolagsjurist bistår bland annat med sin expertis inför och under generationsskifte i familjeföretag, eller vid en företagsöverlåtelse, due diligence eller omstrukturering. Likaså är en företagsjurist duktig på avtal av olika slag. Till exempel aktieägaravtal, kompanjonsavtal och samarbetsavtal.

  Saker du kan tänka på innan du anlitar en advokat i Piteå

  • Ta reda om någon av dina försäkringar ger dig möjlighet till ersättning för juridisk rådgivning och hjälp. Villkoren brukar vara strikta men det lönar sig att höra med försäkringsbolaget. Ibland kan det gå att få ersättning från en hemförsäkring, fordonsförsäkring, olycksfallsförsäkring eller företagsförsäkring.
  • Ska du anlita en generalist eller specialist? En generalist må vara billigare per timme men en specialist är bättre inom sin nisch. För vissa typer av ärenden lönar det sig att anlita en specialiserad advokat direkt.
  • JuristMatch hjälper dig att snabbt få hjälp med ditt ärende i Piteå. Vi hittar den advokatfirma eller jurist som har den mest passande profilen för att lösa just ditt uppdrag.

  Vanliga frågor

  Vi hjälper dig att få kontakt med den jurist eller advokat som bäst matchar profilen för ditt ärende i Piteå. Du anmäler dig via formuläret för att bli uppringd av en juristbyrå – oftast redan inom 24 timmar på vardagar. Tjänsten är gratis.

  I de flesta fall blir du kontaktad redan inom ett dygn på vardagar.

  Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst. Vi tar inte ut någon avgift och det finns inte heller några dolda kostnader.

  De flesta advokater och jurister har en timtaxa på 1500 till 3000 kronor. Priset beror bland annat på ditt uppdrags längd, vad du behöver hjälp med och huruvida ärendet kräver spetskompetens eller inte.

  Vi samarbetar med alla sorters juristbyråer. Många ärenden rör familjejuridik eller affärsjuridik. Men vi hjälper dig gärna också om du behöver en jurist med expertis inom brottmål, skadestånd, immaterialrätt, skatterätt eller fastighetsrätt.