Jurist SÖDERTÄLJE

Hitta bästa jurist eller advokat i Södertälje för ditt uppdrag

Behöver du anlita en advokat, familjejurist eller jurist i Södertälje? Med JuristMatch är det lätt att få kontakt med en kvalificerad advokatbyrå eller juristbyrå med rätt kompetens för att lösa just ditt uppdrag på bästa möjliga sätt. Fyll i formuläret så blir du kontaktad av en jurist, oftast redan inom ett dygn på vardagar. Tjänsten är gratis och din anmälan är inte bindande.

  Så får du kontakt med en lämplig juristbyrå eller advokatbyrå i Södertälje

  1. Fyll i formuläret här intill. Du anger ditt namn, dina kontaktuppgifter och så beskriver du kortfattat vad ditt ärende gäller.
  2. JuristMatch hjälper dig att förmedla uppdraget till en lämpad juristbyrå eller advokatbyrå som dessutom är tillgänglig att hjälpa dig mer eller mindre omgående. Vår förmedlingstjänst är gratis.
  3. Du kan räkna med snabbt svar – oftast redan inom 24 timmar på vardagar. En advokat eller jurist ringer upp dig och berättar hur de kan bistå.
  4. Efter samtalet vet du vad deras tjänst kostar och du bestämmer då om du vill anlita dem eller inte. Anmälan via JuristMatch.se är inte bindande.

  Jurister och advokater i Södertälje – lista

  Här nedan hittar du en lista på några av de främsta advokater och jurister som är aktiva i Södertälje. Använd JuristMatch för att få kontakt med någon av dessa eller övriga juristbyråer som kan vara redo att lösa ditt ärende.

  Inriktning: Advokatfirma med brett tjänsteutbud, fullservice

  Adress:

  Järnagatan 6A

  151 72 Södertälje

  Inriktning: Advokatbyrå med brett utbud av tjänster, fullservicebyrå

  Adress:

  Västgötagatan 9

  151 33 Södertälje

  Inriktning: Familjejurist, nationell täckning

  Adress:

  Storgatan, två trappor 1

  151 72 Södertälje

  Det kan finnas fler advokatbyråer och juristbyråer som är tillgängliga – speciellt sådana som har särskild specialisering och byråer med i huvudsak digitala tjänster. Använd formuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en advokatbyrå med rätt kompetensprofil för ditt uppdrag.

  Bör du använda en familjejurist, specialiserad advokat eller generalist i Södertälje?

  Frågan är vanlig – vilken typ av jurist är bäst att anlita? Svaret är att det helt och hållet beror på ditt ärende. Ibland räcker det med en generalist, men andra gånger är det mer effektivt och till och med billigare att anlita en specialiserad advokat. Detta hjälper JuristMatch dig med. Vi matchar din förfrågan med en juristfirma i Södertälje som har rätt kompetens så att du själv slipper leta och fundera.

  Det är vanligt att anlita en familjejurist för ärenden som rör relationer, exempelvis äktenskap, skilsmässa, samboseparation och dödsfall. Till exempel kan du få hjälp med ett äktenskapsförord. En familjeadvokat kan också ge råd och medla vid äktenskapsskillnad, inte minst i samband med bodelning. Vidare är de bra att anlita i samband med en bouppteckning och för frågor som rör arv och testamente. Om det behövs kan en familjejurist hjälpa dig att ansöka om en bodelningsförrättare eller boutredningsman.

  Företagsfrågor och bolagsrätt kan en affärsjurist hjälpa dig med. En bolagsjurist kan till exempel skriva avtal såsom aktieägaravtal, kompanjonsavtal och samarbetsavtal som håller hög juridisk standard. De kan också bistå med due diligence i samband med en företagsfusion. Generationsskifte i familjeföretaget och företagsöverlåtelser är annat som en företagsjurist är bra på.

  Tre saker att tänka på när du ska anlita en advokat eller jurist

  • Ta reda på om någon av dina försäkringar kan ge dig ersättning för juridisk rådgivning. Det kan finnas stöd för det i din hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, företagsförsäkring eller fordonsförsäkring. Det beror dock helt och hållet på vad det gäller och villkoren brukar vara strikta. Kontakta ditt försäkringsbolag!
  • Tänk på att det inte alltid är billigast att anlita en generalist. En specialist kan vara ett bättre val om ditt ärende är av lite mer ovanlig natur eller om det handlar om en speciell nisch, till exempel affärsjuridik.
  • Ta hjälp av JuristMatch för att snabbt få kontakt med en duktig advokatfirma med rätt kompetens för att lösa just ditt uppdrag.

  Vanliga frågor

  JuristMatch hjälper dig att få kontakt med en kompetent advokat eller jurist i Södertälje. Du behöver bara fylla i formuläret så förmedlar vi kontakten helt gratis. Du blir sedan kontaktad av en juristbyrå, ofta redan inom ett dygn.

  Det är gratis att använda sig av vår förmedling av jurister. Det finns inga dolda kostnader. Du betalar bara ordinarie arvode till den jurist som du eventuellt väljer att anlita.

  Priset varierar beroende på typ av ärende, kompetensnivå på advokaten och hur länge du behöver hjälp. Ofta är priset i intervallet 1500 till 3000 kronor per timme. Det är dock inte alltid du behöver engagera en advokat i en hel timme.

  Du kan i de flesta fall räkna med svar från en advokatbyrå, familjejurist eller juristbyrå redan inom ett dygn på vardagar.

  Många ärenden rör familjerätt eller affärsjuridik men vi kan lika gärna hjälpa dig med frågor som rör skadestånd, brottmål, fastighetsrätt, avtalsrätt, skatterätt eller immaterialrätt – bara för att ge några exempel.