Jurist UMEÅ

Få kontakt med bäst lämpade advokat eller jurist i Umeå

Vilken jurist eller advokat är bäst i Umeå? Det beror på ditt ärende. JuristMatch gör det möjligt att snabbt få hjälp av en advokatbyrå eller juristbyrå som har rätt kompetens för att lösa just ditt ärende. Det är gratis att använda vår tjänst och din anmälan är inte bindande.

  Vad önskar du hjälp med?

  Så hittar vi en duktig advokat i Umeå

  1. Det hela börjar med att du fyller i kontaktformuläret härintill. Du anger dina kontaktuppgifter och beskriver ärendet i korthet. Du behöver inte gå in på känsliga detaljer.
  2. JuristMatch använder informationen för att hitta en juristbyrå i Umeå med rätt kompetensprofil. Tjänst är helt gratis och utan dolda kostnader.
  3. Du blir kontaktad av en passande advokat – oftast redan inom 24 timmar på vardagar.
  4. Efter att du pratat med en advokatbyrå bestämmer du om du vill anlita dem eller inte. Du får i samband med den första kontakten också reda på vad deras tjänst kostar.

  Juristbyråer och advokatbyråer i Umeå

  Vi har samlat några av Umeås främsta juristbyråer och advokatbyråer i listan nedan. Vänligen observera att det kan finnas fler jurister – i synnerhet sådana med särskild spetskompetens och de som främst har ett digitalt tjänsteutbud. Använd JuristMatch för att få kontakt med den advokatbyrå som är mest lämpad att lösa ditt ärende!

  Inriktning: Advokater med brett serviceutbud, fullservicebyrå

  Adress:

  Kungsgatan 58

  903 26 Umeå

  Inriktning: Advokatfirma med brett utbud av tjänster, full service

  Adress:

  Kungsgatan 60

  903 26 Umeå

  Inriktning: Advokatbyrå med brett serviceutbud, fullservice

  Adress:

  Nygatan 21

  903 29 Umeå

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Fågelstigen 7

  904 21 Umeå

  Inriktning: Advokat med brett tjänsteutbud, fullservicebyrå

  Adress:

  Renmarkstorget 8

  903 26 Umeå

  Inriktning: Familjerätt (kedja med nationell täckning)

  Adress:

  Götgatan 4

  903 27 Umeå

  Finns det fler duktiga jurister och advokater som erbjuder sina tjänster i Umeå? Ja! Det kan finnas juristbyråer som främst arbetar digitalt och advokater med smalare specialisering. Använd formuläret så ser vi till att du blir kontaktad av den juristfirma som har bästa kompetens för just ditt uppdrag.

  Är det en familjejurist, generalist eller specialiserad advokat du ska anlita i Umeå?

  Utbudet av duktiga jurister och advokater är stort i Umeå – men en advokatbyrå kan inte vara bäst på allt. Därför finns JuristMatch. Du kan använda oss för att få kontakt med den byrå som matchar ditt behov bäst, oavsett om det är en familjejurist, affärsjurist eller advokat med annan kompetens som du behöver.

  Vi bedömer, utifrån din anmälan, vilken inriktning som är lämpligast och om en jurist med bred kompetens (generalist) kan hantera ärendet eller om en specialist vore ett bättre val.

  Många ärenden kan lösas av en familjejurist. De är bra på allt som har med rättsärenden som har med familj och relationer att göra. Exempelvis äktenskap och skilsmässa (äktenskapsskillnad). Eller frågor som rör dödsfall och arv.

  En familjeadvokat kan till exempel förbereda ett äktenskapsförord och bistå med bodelningsförrättare eller skiftesman i samband med bodelning. De hjälper också till med en boutredningsman vid bouppteckning.

  När det gäller företagande och affärsrelationer är det en advokat med specialisering på bolagsrätt som oftast är bäst – en affärsjurist, bolagsjurist eller företagsjurist som de också kallas. En sådan jurist kan hjälpa dig med kompanjonsavtal, aktieägaravtal och andra avtal samt generationsskifte, due diligence, företagsöverlåtelser och konkurrensrätt – bara för att nämna några exempel.

  Tre saker att tänka på när du ska anlita en advokat i Umeå

  • Försäkrad? De flesta har någon form av försäkring som kan ge rätt till ersättning för juridisk rådgivning och hjälp under vissa förutsättningar. Hemförsäkringen, olycksfallsförsäkringen, fordonsförsäkringen och företagsförsäkringen om du har en sådan är några exempel. Hör efter med ditt försäkringsbolag!
  • Klarar du dig med en generalist eller behövs en specialist? Priset brukar skilja sig men det är inte alltid pris per timme som är avgörande. Kräver ditt ärende särskild kunskap och erfarenhet är det ofta fördelaktigt, även prismässigt, att anlita en advokat med spetskompetens.
  • Ta hjälp av JuristMatch för att snabbt få kontakt med en juristbyrå som har rätt kompetens att lösa just ditt ärende.

  Vanliga frågor

  JuristMatch är en gratistjänst som hjälper dig att hitta den bäst lämpade juristen i Umeå för att lösa ditt uppdrag. Vi matchar din förfrågan med lämplig advokatfirma. Du blir uppringd av en jurist som förklarar hur de kan lösa ditt ärende och vad det kommer att kosta. Vår tjänst är helt gratis och anmälan är inte bindande.

  Du blir kontaktad inom 24 timmar i de flesta fall (på vardagar).

  Att använda JuristMatch kostar inget – varken direkt eller indirekt. Det finns inga dolda kostnader. Du betalar ordinarie arvode till den jurist eller advokat som du eventuellt väljer att anlita.

  Den varierar men grovt räknat burkar den landa på 1500–3000 kronor per timme. I undantagsfall kan det kosta mer – uppåt 6000 kronor i timmen. Tänk på att det inte är säkert att du behöver en hel timmes konsultation. Du får reda på priset innan du väljer att tacka ja till en tjänst.

  Vi kan hjälpa dig med alla typer av ärenden. I de flesta fall handlar det om familjejuridik eller affärsjuridik, men vi förmedlar även jurister med specialisering inom brottmål, skadestånd, immaterialrätt, fastighetsrätt och andra rättsområden.