Jurist VÄNERSBORG

Hitta den jurist eller advokat som passar dig bäst i Vänersborg

Med JuristMatch slipper du själv leta efter bästa juristbyrå eller advokatbyrå i Vänersborg. Vi hjälper dig att få kontakt med en advokat, jurist eller familjejurist som har rätt kompetens och erfarenhet för att utföra ditt ärende. Fyll i dina uppgifter i formuläret så ser vi till så att du blir uppringd av en passande byrå som är redo att utföra ditt uppdrag. Anmälan är gratis och den är inte bindande.

  Så går det till när vi hittar en advokat eller jurist i Vänersborg

  1. Börja med att fylla i formuläret. Här anger du namn, kontaktuppgifter och en kort beskrivning av vilken form av juridisk rådgivning eller hjälp du behöver.
  2. Vi använder denna information för att matcha dig med en lämplig advokatbyrå eller juristfirma i Vänersborg. Tjänsten är helt gratis.
  3. Du har svar snabbt. På vardagar brukar det inte ta mer än ett dygn innan en kompetent jurist eller advokat kontaktar dig. 
  4. Efter ditt första samtal med en juristbyrå vet du vad deras tjänst kostar. Först då avgör du om du vill anlita dem.

  Advokatbyråer juristbyråer i Vänersborg – lista

  Här har vi samlat de främsta advokatbyråerna och juristbyråerna som erbjuder sina tjänster i Vänersborg.

  Inriktning: Advokatfirma som har brett utbud av tjänster, fullservice

  Adress:

  Drottninggatan 4

  462 30 Vänersborg

  Inriktning: Familjejurist, nationell kedja

  Adress:

  Drottninggatan 6

  462 30 Vänersborg

  Inriktning: Advokatbyrå med brett serviceutbud, fullservicebyrå

  Adress:

  Torggatan 5

  461 34 Trollhättan

  Inriktning: Familjerätt, kedja med nationell täckning

  Adress:

  Kungsgatan 22

  461 30 Trollhättan

  Listan är inte helt uttömmande då det kan finnas specialiserade advokater och jurister med digitala tjänster online. Använd kontaktformuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en advokatfirma eller juristbyrå med rätt kompetensprofil för ditt ärende.

  Vad är bäst val för dig i Vänersborg – en familjejurist, advokat med specialisering eller generalist?

  Med JuristMatch slipper du gissa om det är en familjejurist, specialiserad advokat eller jurist med generell kompetens som är det bästa valet för dig i Vänersborg. Vi hjälper till att matcha ditt ärende med den juristbyrå som är mest lämpad.

  Ofta är det en familjejurist som är rätt val. De är experter på rättsärenden som har med familjerelationer och andra relationer att göra. Familjejurister kan hjälpa oavsett om det är inför ett giftermål, i samband med skilsmässa, dödsfall eller frågor som rör arv. En familjeadvokat kan till exempel förse er med en bodelningsförrättare vid bodelning i samband med äktenskapsskillnad eller dödsfall. Inför en bouppteckning kan de ordna med en boutredningsman. En familjejurist kan även förbereda äktenskapsförord och bistå vid vårdnadstvist med mera.

  För ärenden som rör företag, företagande och affärsrelationer är det en expert på bolagsrätt du behöver – det vill säga en affärsjurist eller företagsjurist. Bolagsjurist är ett annat namn. När det är dags för generationsskifte i familjeföretaget eller om du står inför en företagsöverlåtelse eller företagsfusion är det denna typ av jurist som är rätt val. De kan även genomföra due diligence / företagsbesiktning och skriva korrekta aktieägaravtal, kompanjonsavtal, samarbetsavtal, sekretessavtal och andra former av avtal.

  Tre saker att tänka på när du anlitar en advokat eller jurist i Vänersborg

  • Titta bland dina försäkringar för att se om du kan få ersättning för juridisk rådgivning och andra juristtjänster. Kontakta ditt försäkringsbolag innan du räknar med att få ersättning för advokatkostnader.
  • Är det en generalist eller specialist du behöver? Varje ärende är unikt så det går inte att ge ett generellt svar. Ju mer avancerat och udda ärende du har desto större sannolikhet är det att du behöver hjälp av en advokat eller jurist med specialisering. De kan ha en högre timtaxa men totalt sett kan det ändå bli billigare då du får rätt hjälp direkt.
  • Ta hjälp av JuristMatch för att hitta en juristfirma eller advokatbyrå som har en passande profil för att lösa ditt ärende. Du kan spara tid och pengar på att hitta rätt direkt. 

  Vanliga frågor

  JuristMatch.se är en gratis tjänst för dig som är i behov av att snabbt får hjälp av en duktig advokat eller jurist i Vänersborg. Du anmäler dig via formuläret så hittar vi en advokatfirma eller juristbyrå som har rätt kompetensprofil för att lösa ditt ärende på bästa möjliga sätt.

  Det tar oftast inte mer än 24 timmar på vardagar innan du blir uppringd av en passade advokatbyrå.

  Själva matchningen med JuristMatch kostar inget och den är inte bindande på något sätt. När du blivit kontaktad av en jurist får du reda på deras timtaxa. Juristbyråns ordinarie pris gäller och du betalar inget extra bara för att du hittat till dem genom oss.

  Ofta är priset mellan 1500 och 3000 kronor i timmen, men det finns stor variation. Bland annat beror det på vad du behöver hjälp med, eventuella krav på spetskompetens och hur länge ditt ärende kommer att pågå.

  Vi förmedlar jurister och advokater inom samtliga rättsområden. Utöver affärsjuridik och familjerätt kan vi hitta duktiga jurister som specialiserat sig på brottmål, immaterialrätt, skadestånd, avtalsrätt, fastighetsrätt eller annat verksamhetsområde.