Jurist Växjö

Smidig kontakt med jurist eller advokat i Växjö

JuristMatch är gratistjänsten för dig som snabbt vill få kontakt med en kvalificerad jurist eller advokat i Växjö. Behöver du en familjejurist, affärsjurist eller specialiserad advokatbyrå? Fyll i formuläret så återkommer en matchande juristbyrå vanligtvis redan inom 24 timmar på vardagar!

  Så fungerar JuristMatch.se

  1. Du fyller i dina kontaktuppgifter och berättar kort om vad ditt ärende handlar om.
  2. JuristMatch kontaktar matchande byråer i Växjö.
  3. Du blir kontaktad av den byrå som passar bäst, oftast så snart som inom ett dygn på vardagar. 
  4. Din förfrågan är inte bindande och tjänsten är helt gratis. När du blivit kontaktad avgör du om du vill gå vidare med vald juristbyrå eller inte.

  Juristbyråer och advokater i Växjö

  Vi samlar här några av Växjös främsta advokater och jurister för att ge dig en överblick över vad som finns. Vårt råd är ändå att låta oss matcha dig med lämplig byrå utifrån din förfrågan.

  Inriktning: Advokatbyrå med generell inriktning, fullservicebyrå

  Adress:

  Kronobergsgatan 4

  352 33 Växjö

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Villagatan 4

  352 40 Växjö

  Inriktning: Advokater (generalister), advokatbyrå med fullservice

  Adress:

  Kungsgatan 13A

  352 31 Växjö

  Inriktning: Advokat med brett serviceutbud (generalist)

  Adress:

  Storgatan 5

  352 30 Växjö

  Inriktning: Affärsjurist

  Adress:

  Västra Esplanaden 8B

  352 31 Växjö

  Inriktning: Advokater med bred inriktning, full service

  Adress:

  Norra Järnvägsgatan 4

  352 33 Växjö

  Inriktning: Familjerätt (nationell täckning)

  Adress:

  Bäckgatan 19

  351 03 Växjö

  Utöver de juristbyråer och advokatbyråer i listan ovan finns ytterligare duktiga jurister och advokater i Växjö, även sådana som främst arbetar digitalt. Fyll i formuläret så hjälper vi dig att få kontakt med en byrå som matchar dina behov!

  Jurist, familjejurist, affärsjurist eller specialiserad advokat?

  Den stora mängden inriktningar och specialiseringar på av advokater kan vara förvirrande. Vilken typ av jurist är bäst att kontakta? Vi tar detta svåra beslut ur ekvationen och hjälper dig att hitta en juristbyrå i Växjö som matchar din förfrågan.

  Vi arbetar med alla typer av advokatbyråer och andra jurister. En familjejurist kan hjälpa dig med ärenden inom familjerätt så som exempelvis skilsmässa, äktenskapsskillnad, bodelning, vårdnadstvist och äktenskapsförord. De kan också ordna med en bodelningsförrättare eller boutredningsman samt hjälpa med frågor kring arv och bouppteckning.

  En affärsjurist (även kallad företagsjurist eller bolagsjurist) kan vara till hjälp vid generationsskifte, aktieägaravtal, kompanjonsavtal, due diligence och immaterialrätt.  De hjälper även till vid företagsöverlåtelser, ärenden kring skadestånd och annat som har med bolagsrätt, affärsjuridik och marknadsrätt att göra.

  Saker att tänka på när du anlitar en juristbyrå

  • Har du försäkring? Ibland täcker hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, företagsförsäkring eller andra försäkringar vissa kostnader i samband med att du anlitar en jurist eller advokat i Växjö. Kontakta ditt försäkringsbolag och hör vad som gäller innan du gör några utlägg.
  • Behöver du en generalist eller specialist? Är det ett mer allmänt ärende kan det vara billigast med en generalist. Kräver din fråga kompetensen från en specialiserad advokat kan det löna sig att anlita en specialist, även rent ekonomiskt.
  • Dra nytta av fördelarna med att använda JuristMatch.se för att hitta en passande advokat eller jurist i Växjö! Vi hjälper dig (helt gratis) att få kontakt med den advokatbyrå som bäst kan hjälpa dig med din förfrågan.

  Vanliga frågor

  JuristMatch är en gratis onlinetjänst för att lätt få kontakt med en jurist eller advokat i Växjö. Vi matchar din ansökan med den juristbyrå eller advokatbyrå som bäst motsvarar profilen på ditt ärende. Du blir sedan kontaktad av en byrå, vanligtvis redan inom loppet av 24 timmar på vardagar.

  Vi sätter igång och jobbar så snart du skickat in din förfrågan. På vardagar brukar de flesta få kontakt med en advokatbyrå eller juristbyrå redan inom loppet av 24 timmar.

  Du betalar inget till oss, varken direkt eller indirekt. Tjänsten JuristMatch.se är helt gratis att använda. Du betalar arvode direkt till den juristbyrå eller advokatbyrå som du väljer att anlita. Den initiala kontakten med dem kostar givetvis inget.

  Timkostnaden för advokater i Växjö varierar mycket, men oftast hamnar den i spannet 1500 – 3000 kronor, upp till 6000 kronor per timme. Arvodet beror dels på typ av ärende, hur krävande det är (eventuella krav på specialkompetens) och hur länge du behöver engagera en advokat.

  Vi arbetar med alla slags advokatfirmor och juristfirmor. Oavsett om du behöver juridisk rådgivning av en jurist med kompetens inom familjejuridik eller om det är en affärsjurist, skattejurist eller fastighetsjurist du behöver hittar vi den åt dig. Vi kan även hjälpa med mer nischade förfrågningar som exempelvis en varumärkesjurist, patentjurist eller avtalsjurist kan svara på.