Jurist YSTAD

Hitta bäst lämpade jurist eller advokat i Ystad

Behöver du anlita en advokat eller jurist? Med JuristMatch slipper du leta eller fundera över vilken som är bäst. Vi hjälper dig att hitta en advokatbyrå eller juristbyrå i Ystad som har en kompetens- och kunskapsprofil som matchar ditt ärende så att du kan få bästa möjliga stöd. Tjänsten är helt gratis och din anmälan är inte bindande.

  Så går det till när vi hittar en advokat eller jurist åt dig i Ystad

  1. Börja med att fylla i formuläret här intill. Du behöver bara ange dina kontaktuppgifter och berätta kortfattat om ditt ärende. Inga detaljer behövs utan i stora drag räcker.
  2. Vi på JuristMatch tar hand om ditt ärende direkt efter att du skickat in formuläret. Vi använder informationen för att hitta en advokatfirma med rätt kompetens och som är tillgänglig. Tjänsten är helt gratis.
  3. Troligtvis har du svar från en advokat eller jurist redan inom 24 timmar (på vardagar). Du blir kontaktad via telefon eller epost.
  4. Efter ett inledande samtal då du även får reda på vad juristbyråns tjänster kostar bestämmer du dig för om du vill anlita dem eller inte. Anmälan här på JuristMatch.se är givetvis inte bindande.

  Juristbyråer och advokatbyråer i Ystad – lista

  Här har vi samlat några av Ystads främsta advokatbyråer och juristbyråer. Listan är inte helt uttömmande då det kan finnas specialiserade advokater och jurister som har digitala tjänster också. Använder du JuristMatch hjälper vi dig att hamna rätt direkt.

  Inriktning: Advokatfirma med bred serviceinriktning, fullservice

  Adress:

  Hamngatan 10

  271 43 Ystad

  Inriktning: Juristfirma med brett serviceutbud, fullservicebyrå

  Adress:

  Ruuthsbovägen 8

  271 91 Ystad

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Teppgränd 2B

  271 34 Ystad

  Inriktning: Advokater med brett serviceutbud, full service

  Adress:

  Stora Östergatan 18

  271 34 Ystad

  Inriktning: Advokatfirma med brett tjänsteutbud, fullservice

  Adress:

  Hamngatan 12A

  271 43 Ystad

  Inriktning: Advokater med brett utbud av tjänster (generalister), fullservicebyrå

  Adress:

  Larmgatan 7

  273 30 Tomelilla

  Inriktning: Familjerätt, kedja med nationell täckning

  Adress:

  Hamngatan 15 B

  271 43 Ystad

  Listan ovan är lång men det finns ytterligare advokater och jurister som erbjuder sina tjänster i Ystad. Det finns till exempel juristbyråer med särskild inriktning eller digitalt tjänsteutbud. Använd formuläret här på JuristMatch så hjälper vi dig att hitta rätt!

  Ska du anlita en jurist som är generalist, familjejurist eller specialiserad advokat?

  Utbudet av duktiga jurister och advokater är stort i Ystad. Hur vet man vilken juristbyrå som är bäst? Det är det vi på JuristMatch är experter på. När du använder dig av vår gratistjänst matchar vi ihop din anmälan med en advokatbyrå som har rätt kunskap och erfarenhet. Ibland är det en familjejurist, ibland en generalist och andra gånger krävs en specialiserad advokat.

  När ditt ärende rör juridiska frågor kring familj, relationer eller dödsfall är det ofta en familjeadvokat som är rätt typ av juristbyrå. De hjälper med ärenden i samband med giftermål och skilsmässa såsom exempelvis äktenskapsförord, äktenskapsskillnad, vårdnadstvist och bodelning (bodelningsförrättare). Vid dödsfall hjälper de till med boutredningsman inför bouppteckningen och de kan även hantera frågor som rör arv och testamente. 

  För frågor som rör bolagsrätt så som exempelvis generationsskifte, företagsöverlåtelse, omstrukturering och due diligence är det en affärsjurist eller bolagsjurist som behövs. En företagsjurist, som de också kallas, kan även utforma aktieägaravtal, samarbetsavtal, kompanjonsavtal, samt andra avtal och övrigt som har med bolagsjuridik att göra.

  Tre saker att tänka på inför din kontakt med en advokat i Ystad

  • Har du en försäkring? I vissa fall kan en hemförsäkring, företagsförsäkring, olycksfallsförsäkring eller fordonsförsäkring ge rätt till juridisk rådgivning hos en advokat. Hör efter med ditt försäkringsbolag vad som gäller.
  • Behöver du anlita en specialist eller räcker en generalist? För rutinärenden räcker ofta en generalist. De är duktiga men oftast billigare än en specialist. Är ditt ärende lite mer invecklat eller nischat så kan det löna sig att ta hjälp av en specialiserad advokat direkt.
  • Använd tjänsten JuristMatch för att få hjälp att hitta en duktig advokat eller jurist i Ystad som har rätt kompetens för just ditt ärende.

  Vanliga frågor

  Vi hjälper dig att hitta den bästa juristen i Ystad utifrån din anmälan. Vi matchar ihop dig med en juristfirma eller advokatbyrå som har rätt kompetens och som finns tillgänglig att stå till tjänst. Det är helt gratis att använda vår tjänst och du förbinder dig inte till något genom att skicka in en anmälan.

  Det är gratis att använda vår tjänst. Du som söker juridisk hjälp genom oss betalar bara ordinarie arvode till den jurist eller advokat som du eventuellt väljer att anlita.

  Vi är snabba med att hantera ditt ärende. I de flesta fall blir du kontaktad av en advokat eller jurist redan inom ett dygn (på vardagar).

  Det varierar beroende på vad du behöver hjälp med, vilken typ av kompetens som krävs av juristen och hur länge uppdraget pågår. Som en riktlinje kan vi säga att de flesta advokater tar mellan 1500 och 3000 kronor per timme. I ovanliga och mycket specialiserade fall kan det kosta upp till 6000 kronor men det är inte vanligt. Du får alltid reda på priset från den advokatbyrå som kontaktar dig innan du eventuellt tackar ja.

  Vi tar på oss att förmedla alla typer av juristuppdrag. Många av våra användare behöver en familjejurist eller affärsjurist men vi kan även förmedla uppdrag som rör skadestånd, fastighetsrätt, brottmål, skatterätt och mycket mer.