FAMILJEJURIST STOCKHOLM

Hitta bästa familjejurist i Stockholm med JuristMatch

Med JuristMatch hittar du lätt en familjejurist med rätt kompetens för att lösa just ditt ärende. Oavsett om du behöver hjälp med äktenskapsförord, skilsmässa, bodelning, bouppteckning – eller något helt annat. Fyll i formuläret så blir du kontaktad av den advokat eller jurist inom familjerätt som är bäst lämpad för uppdraget och som är redo att sätta igång direkt. Anmälan är inte bindande och vår förmedlingstjänst är helt gratis.

  Vad önskar du hjälp med?

  Så hittar vi bästa advokat för familjerätt i Stockholm

  1. Du börjar med att fylla i formuläret här intill. Fyll i namn och kontaktuppgifter samt en kort beskrivning av vad du behöver hjälp med. Exempelvis bodelning, bouppteckning, äktenskapsförord, skilsmässa eller en fråga kring arv.
  2. JuristMatch sätter igång direkt och letar efter en familjejurist i Stockholm som matchar din förfrågan.
  3. I de flesta fall har du svar redan inom ett dygn på vardagar. Du blir kontaktad av en jurist med expertis inom familjejuridik och som är bra på det du behöver hjälp med.
  4. Efter ett första samtal med familjerättsadvokaten bestämmer du dig för om du vill anlita den byrån eller inte. Anmälan via JuristMach.se är inte bindande.

  Lista med familjerättsadvokater och familjerättsjurister Stockholm

  Här nedan har vi sammanställt en lista med de främsta familjejuristerna i Stockholm. Listan är inte helt uttömmande. Använd kontaktformuläret så hjälper vi dig att få kontakt med fler juristbyråer!

  Inriktning: Familjejurist

  Adress:

  Slakthusplan 9

  Hus 39

  121 62 Johanneshov

  Inriktning: Advokat inom familjerätt

  Adress:

  Kungsgatan 8

  111 43 Stockholm

  Inriktning: Advokatbyrå med specialisering på familjerätt

  Adress:

  Nybrogatan 6

  Stockholm

  Inriktning: Familjejuridik, nationell kedja. Läs mer om Familjens Jurist här.

  Adress Globen:

  Rökerigatan 19

  121 62 Johanneshov


  Adress Gullmarsplan:

  Möte bokas enligt överenskommelse.


  Adress Hantverkargatan:

  Hantverkargatan 85-87

  112 38 Stockholm


  Adress Hudiksvallsgatan:

  Hudiksvallsgatan 8

  113 30 Stockholm


  Adress Odengatan:

  Odengatan 52

  113 51 Stockholm


  Adress Ringvägen:

  Ringvägen 100

  118 60 Stockholm


  Adress Rörstrandsgatan:

  Rörstrandsgatan 24

  113 40 Stockholm


  Adress Sibyllegatan:

  Sibyllegatan 31

  114 42 Stockholm


  Adress Östermalmstorg:

  Möte bokas enligt överenskommelse.

  Inriktning: Familjejurist, nationell kedja

  Adress:

  Odengatan 102

  113 22 Stockholm

  Inriktning: Jurist inom familjerätt

  Adress:

  Parkvägen 6

  147 31 Tumba

  Det finns fler bra jurister och advokater med expertis inom familjerätt och jurister som främst arbetar digitalt. Använd formuläret så matchar vi ditt ärende med den byrå som passar bäst. Dessutom kan vi hjälpa dig att hitta en duktig advokat i Stockholm om du behöver hjälp med något annat än just familjejuridik.

  Exempel på vad en familjejurist kan göra för dig

  En familjejurist är expert på familjerätt, även kallat familjejuridik. Som namnet antyder har de hand om juridiska ärenden med koppling till familjen, men även andra relationer som exempelvis samboförhållanden.

  Du kan anlita en familjeadvokat i Stockholm för att få hjälp med bland annat följande:

  • Äktenskapsskillnad: En familjejurist hanterar alla ärenden som har med skilsmässa att göra. Hit hör bland annat att ta hand om bodelning eller tvist. En jurist kan företräda dig genom processen, även om en bodelningsförrättare från Tingsrätten anlitas.
  • Äktenskapsförord: Om du och din partner inte vill att samtliga era tillgångar ska vara giftorättsgods vid en eventuell bodelning kan ni skriva ett äktenskapsförord. Där kan ni ange vad som ska vara enskild egendom. Detta kan göras innan ni gifter er men även under pågående äktenskap.
  • Samboavtal: Motsvarigheten till äktenskapsförord för sambos kallas för samboavtal. En familjejurist hjälper er att skriva ett korrekt avtal som definierar vad som är samboegendom.
  • Boutredning och bouppteckning: I samband med dödsfall är det en trygghet att ha en jurist vid sin sida för att se till så att dödsboförvaltning, bouppteckning, arvskifte och avveckling av dödsboet går till på ett korrekt sätt. Allt detta går under namnet boutredning. En familjejurist kan också bistå vid tvist samt hjälpa till att anlita en skiftesman eller boutredningsman.
  • Arv: Alla arvsfrågor kan med fördel diskuteras med en familjerättsadvokat. Hit hör exempelvis testamente, gåvobrev och arvskifte.
  • Vårdnadstvist: Om det uppstår tvist kring vem som ska få vårdnaden för gemensamma barn vid skilsmässa kan en familjerättjurist anlitas som ombud.
  • Övriga tjänster: Listan kan göras lång. Övrigt som en advokat inom familjerätt kan hjälpa till med är exempelvis deklaration, bostadstvist, adoption, framtidsfullmakt & fullmakt rent generellt, konsumenträtt, hyresavtal, rättshjälp och mycket mer.

  Vanliga frågor

  JuristMatch är en helt gratis tjänst för dig som söker en bra familjejurist i Stockholm. Vi matchar ditt ärende med den familjeadvokat som har bäst passande profil för vad du behöver hjälp med. Fyll i formuläret så blir du kontaktad av en jurist – oftast redan inom 24 timmar.

  Tjänsten är helt gratis. Det finns inga dolda kostnader. Du betalar ordinarie taxa för den familjerättsjurist som du eventuellt anlitar.

  I de allra flesta fall kan du räkna med att bli kontaktad av en jurist inom familjerätt redan inom ett dygn på vardagar.

  En familjejurist kostar i de flesta fall mellan 1500 och 3000 kronor per timme. Vissa familjeadvokater erbjuder även fast arvode för vissa eller de flesta av sina tjänster. Priset beror bland annat på vad du behöver hjälp med, hur avancerad kompetens ärendet kräver och hur länge det pågår.