Jurist STOCKHOLM

Hitta bäst passande advokat eller jurist i Stockholm

Med JuristMatch hittar du lätt en duktig advokat eller jurist i Stockholm. Vi hjälper dig att få kontakt med en bra advokatbyrå eller juristbyrå med en kompetensprofil som matchar just ditt ärende. Fyll i formuläret så blir du kontaktad av en lämplig advokatfirma, oftast redan inom 24 timmar på vardagar. Anmälan är inte bindande.

  Vad önskar du hjälp med?

  Så hittar du en advokatbyrå i Stockholm med JuristMatch

  1. Fyll i formuläret här intill. Utöver kontaktuppgifter anger du kortfattat vad du vill ha hjälp med. Du behöver inte gå in på detaljnivå.
  2. Vi hittar en juristbyrå som har en profil som matchar ditt ärende och som finns tillgänglig. Denna tjänst är helt gratis.
  3. Du kan räkna med snabbt svar. På vardagar får du oftast kontakt med en advokat redan inom ett dygn.
  4. När du pratat med en jurist bestämmer du dig för om du vill anlita byrån eller inte. Anmälan här på JuristMatch är inte bindande.

  Juristbyråer och advokatbyråer i Stockholm – lista

  Här nedan har vi samlat några av Stockholms främsta advokatbyråer och jurister. Behöver du hitta en jurist inom familjerätt hänvisar vi dig till vår sida om familjejurist i Stockholm.

  Inriktning: Advokatbyrå med brett tjänsteutbud, fullservicebyrå

  Adress:

  Sturegatan 46

  102 44 Stockholm

  Inriktning: Advokatfirma med brett utbud av tjänster, fullservice

  Adress:

  Styrmansgatan 2

  114 54 Stockholm

  Inriktning: Affärsjurist

  Adress:

  Stureplan 19

  111 45 Stockholm

  Inriktning: Advokater med brett tjänsteutbud, fullservicebyrå

  Adress:

  Sköldungagatan 7

  114 27 Stockholm

  Inriktning: Juristfirma med brett utbud av tjänster, fullservicebyrå

  Adress:

  Stance Juristbyrå Juristjouren

  Klarabergsviadukten 63

  101 23 Stockholm

  Inriktning: Advokatfirma med brett serviceutbud, fullservice

  Adress:

  Hovslagargatan 3

  111 48 Stockholm

  Inriktning: Juristfirma med brett utbud av tjänster, full service

  Adress:

  Sturegatan 46

  114 36 Stockholm

  Inriktning: Juristbyrå med brett tjänsteutbud, fullservicebyrå

  Adress:

  Arenavägen 33

  121 77 Johanneshov

  Inriktning: Affärsjuridik

  Adress:

  Nybrogatan 17

  114 39 Stockholm

  Inriktning: Företagsjurist

  Adress:

  Sturegatan 10

  114 36 Stockholm

  Inriktning: Bolagsjurist

  Adress:

  Mäster Samuelsgatan 17

  111 44 Stockholm

  Inriktning: Affärsjurist

  Adress:

  Regeringsgatan 65

  111 56 Stockholm

  Listan här ovanför är inte helt uttömmande. Det finns juristbyråer som har särskild specialisering och de som främst arbetar online. Vi hjälper dig att hitta en advokatbyrå som matchar ditt behov. Fyll i formuläret så får du kontakt nästan omgående.

  Vad behöver du – en jurist som är generalist eller en specialiserad advokat?

  När du använder JuristMatch behöver du aldrig fundera på vilken typ av advokatbyrå i Stockholm som är bäst lämpad att lösa ditt uppdrag. Det sköter vi. Vi är bra på att bedöma om ett visst ärende bäst löses av en specialiserad advokatfirma eller om det går lika bra att anlita en generalist.

  Många av de förfrågningar vi får rör familjeärenden och relationer, så kallad familjerätt. Hit hör bland annat äktenskap, skilsmässa, dödsfall och arvsfrågor. Är det en familjeadvokat du behöver hänvisar vi dig hit, alternativt kan du fylla i formuläret här direkt.

  En annan typ av ärende som är vanligt rör bolagsrätt. En affärsjurist kan bland annat skriva juridiskt korrekta aktieägaravtal, samarbetsavtal och kompanjonsavtal, liksom andra typer av avtal som rör affärsrelationer. Likaså kan de vara till stor hjälp i samband med företagsöverlåtelser, exempelvis för att genomföra en legal due diligence (företagsbesiktning). Generationsskiften är ytterligare ett exempel.

  Med JuristMatch kan du även hitta jurister inom andra rättsområden, exempelvis brottmål, patent, upphovsrätt, skadestånd, fastighetsrätt och avtalsrätt.

  Tre saker du kan tänka på när du anlitar en jurist i Stockholm

  • Hör med ditt försäkringsbolag om någon av dina försäkringar täcker advokatkostnader eller juridisk rådgivning. Beroende på ärende kan till exempel din hemförsäkring, bilförsäkring, olycksfallsförsäkring eller företagsförsäkring ge visst skydd.
  • Räcker det att anlita en generalist? Inte alltid. Om ditt ärende kräver specialkunskap eller om det handlar om något annat än ett rutinuppdrag kan det löna sig att anlita en specialiserad advokat i Stockholm direkt.
  • Dra nytta av JuristMatch för att snabbt få kontakt med den juristfirma som har bäst matchande kompetens för att lösa just ditt ärende!

  Vanliga frågor

  Med oss får du hjälp att snabbt hitta en passande advokatbyrå i Stockholm. Du slipper ringa runt och be om erbjudanden eller få veta vem som kan hjälpa dig. Du behöver bara fylla i formuläret så blir du kontaktad av en juristbyrå som har rätt kompetens. Anmälan är gratis och icke bindande.

  Efter att du skickat in formuläret får du oftast svar redan inom 24 timmar på vardagar. Du blir uppringd av en advokat som berättar hur de kan hjälpa dig att lösa ditt ärende.

  Att hitta en duktig advokatfirma i Stockholm kostar inget. Vår tjänst är gratis och det finns inga dolda avgifter. Om du väljer att anlita en viss juristbyrå betalar du ordinarie taxa direkt till dem.

  Priset varierar kraftigt beroende på typ av ärende, hur länge du ska anlita advokatbyrån och huruvida det finns krav på särskilda kompetenser. Avgiften brukar vara 1500–3000 kronor per timme. I undantagsfall kan det kosta uppåt 6000 kronor per timme. Många advokater och jurister erbjuder dessutom fast avgift för vissa tjänster istället för timtaxa.

  Utöver affärsjuridik och familjerätt kan vi hjälpa dig att hitta en jurist i Stockholm inom i princip vilket rättsområde som helst. Du välkommen att använda vår tjänst oavsett om det är skatterätt, avtalsrätt, skadestånd, fastighetsrätt, brottmål eller något annat område du vill ha hjälp med.