Skilsmässa forum

Tips

Skilsmässa forum

Skilsmässa är inte kul. Som tur är finns en handfull riktigt bra skilsmässa forum i Sverige som kan vara till stor nytta inför, under och efter en separation. Här delar vi på JuristMatch med oss av vår lista över landets främsta skilsmässoforum.

Scrollar du ner kan du dessutom läsa mer om vad vi tycker är bra med vart och ett av diskussionsforumen.

Alla forum för skilsmässa i Sverige

Här Sveriges främsta skilsmässoforum:

Låt oss titta lite närmare på hur de skiljer sig från varandra:

Skilsmässa.se – forum

Skilsmässa forum på Skilsmässa.se

Skilsmässa.se är det största forumet med nästan fullt fokus på skilsmässor. Här hittar du trådar om i princip alla tänkbara problem, frågeställningar och utmaningar i samband med en separation.

Till exempel kan du ta del av andras berättelser (eller dela med dig av din egen) eller höra vad andra tycker om du inte riktigt bestämt dig än.

Sedan finns användbara diskussioner om praktiska frågor kring ekonomi, bodelning och barn i samband med skilsmässa. Dessutom hittar du information om juridiska frågor och hur du kan få hjälp av en advokat.

En lite kul detalj är att det i detta forum till och med finns en egen tråd för att boka träff för att prata mer ”in real life” med någon.

Hemsida: skilsmässa.se/forum/

Skilsmässa / separation på Familjelivs forum

Tidningen Familjelivs skilsmässoforum på nätet

Tidningen Familjeliv har ett aktivt forum med alla möjliga teman som rör familj, relationer, hälsa och välmående. Inom kategorin Känsliga rummet som handlar om de lite tuffare frågorna i livet finns en underkategori som heter skilsmässa / separation.

Till skillnad från Skilsmässa.se kommer alla inlägg i en följd. Det finns alltså inte ytterligare underkategorier för vissa ämnen. Å andra sidan är det ett mycket aktivt forum med engagerade forumsdeltagare.

Skriver du en fråga får du sannolikt svar. Det är sällan en fråga förblir obesvarad och många av inläggen får flera hundra svar. Kul! Det kan betyda mycket att få snabb respons när det känns som tuffast, oavsett om det handlar om bodelningsavtal, känslosamma beslut eller hur man får en bodelningsförrättare.

Hemsida: www.familjeliv.se/forum/4/378

Rika tillsammans forum

Diskussion om skilsmässa i diskussionsforumet på bloggen Rika Tillsammans

Ett lite otippat forum för skilsmässa är bloggen Rika tillsammans, en av Sveriges främsta ekonomibloggar. Men det är ändå logiskt – en stor del av alla frågor som dyker upp i samband med skilsmässa har trots allt med ekonomi att göra.

Diskussionsforumet är förstås inte specialiserat på just skilsmässor men fördelen är att du kan få hjälp av några av landet skarpaste hjärnor, speciellt då om din fråga handlar om ekonomi. Bloggens grundare Jan Bolmeson med fru Caroline Bolmeson är riktigt duktiga och svarar ibland även personligen i forumets trådar. Måste man fördela giftorättsgods lika? Hur fungerar det i praktiken med äktenskapsförord? Det är exempel på frågor som du kan få svar på där.

Ett tips är att söka i forumet för att hitta rätt tråd.

Här är några förslag på läsvärda trådar kring skilsmässa:

Relationer och samlevnad på Flashback

Tråd om separation och ångest på forumet Flashback

Flashback har sedan länge setts som en fristad för yttrandefrihet på nätet. Följaktligen kan du förvänta dig lite allt möjligt här då frispråkigheten står i centrum.

Kan du stå ut med ironi, cynism och stundtals även total politisk inkorrekthet kan det vara ganska befriande att lufta sina känslor här. Räkna med ärliga svar och ta inte illa upp. Du kan få dig en känga, välment eller elak.

För de flesta är detta inte rätt forum men känner du dig inte hemma i diskussionerna som förs i våra tre andra tips ovan kommer du sannolikt att få den respons du önskar på Flashback.

Hemsida: www.flashback.org/f181